Tekirdağ Tabip Odası’nın geçmiş dönem başkanlarından Dr. Ömer Güven, sabah 04.00 sularında evinde gözaltına alınmış, 6 gün boyunca gözaltında tutulmuş ve akabinde tutuklanmıştır.  Dr. Ömer Güven yıllarca Tekirdağ sağlığı için emek vermiş,Tekirdağ halkına hizmet etmiş, toplumcu sağlığa katkılar sunmuş, Tabip Odası Başkanlığını yapmış,son genel kurulda divan başkanı seçilmiştir. Meslek büyüğümüz, çağrıldığı takdirde kendisi bizzat gidip ifade verecek bir konumda iken sabah vakti  gözaltına alınmıştır. Yaşı, sağlık durumu, topluma mal oluşu göz ardı edilmiş tutuklu yargılanmasına karar verilmiştir.

Bu kararı, ülkemiz, geleceğimiz ve demokrasimiz adına endişeyle karşılamış bulunmaktayız.Meslektaşımız ve eski Oda Başkanımız Dr. Ömer Güven'in tutuklanmasını kabul etmiyoruz.

Muhalif olmanın suç sayıldığı bu ortamda, konunun takipçisi olacağımız ve kendisini yalnız bırakmayacağız bilinmelidir.

TEKİRDAĞ TABİP ODASI